Een zacht, actief, intelligent en kindvriendelijk hondenras

Kortom de ideale gezinshond!

Over het ras

Een Engelse cocker spaniƫl is een lief en aanhankelijk ras. Vanwege hun zachte karakter zijn ze ideaal voor een gezin met (jonge) kinderen. Daarnaast is een cocker vaak ook actief en speels waardoor een tuin en/of wandelingen een must zijn! Met zijn schofthoogte van ongeveer 35-45 cm is de cocker een middelgrote hond die gemiddeld tussen de 10-15 kg weegt.

DNA

Beide ouders zijn onze eigen dieren en zijn ook steeds bij ons aanwezig. Alle pups worden bij ons geboren. Alle ouderdieren zijn getest op volgende genetische aandoeningen; Sensorische neuropathie, Galblaas mucocelie, Heuplaxiteit 1 en 2, Familiaire nephropathie, prcd PRA, Phosphofructokinase Deficientie en Hyperuricemie.

Verloop van aankoop

Er wordt met een wachtlijst gewerkt. Als de pups 2-3 weken oud zijn krijgen degene die in aanmerking komen een seintje. Een eerste bezoek waar je een pup kan reserveren vindt dan plaats wanneer de pups 4-5 weken oud zijn. Aangezien niet iedereen dezelfde voorkeur heeft is het moeilijk in te schatten hoelang u op de wachtlijst zal staan.

Verzorging en vaccinaties

De pupjes worden ontwormd op 2-4-6-8 weken. Aan 6 weken worden ze gechipt en gevaccineerd. Wanneer ze 8 weken zijn krijgen ze hun 2e vaccinatie en kennelhoest. De pups worden een 3-tal keer nagekeken door onze dierenarts.

Vanaf de leeftijd van 8 weken mogen ze het nest verlaten.

Alle pups vertrekken met de wettelijke garantiepapieren, Belgisch paspoort en een mooi puppy-pakket; 1 kg voeding, koekjes, speeltjes, info en dekentje met nestgeur om de verhuis makkelijker te laten verlopen.